top of page
Keresés

Train2Validate

A három évig tartó (2020. szeptember 1. - 2023. augusztus 31.) európai projekt rövidített neve: "Szakképzés a segítőknek és a validátoroknak a könnyen olvasható módszerben". Ezt a projektet a következő partneri együttműködés keretében fejlesztették ki: Plena Inclusión Madrid, Szakmai Alapítvány (Románia), Zavod RISA, Temesvári Műszaki Egyetem, SDI München, SSML Pisa és ECQA. A könnyen olvasható módszer olyan indíttatás amely érthető szövegek létrehozását szorgalmazza az olvasási nehézségekkel küzdők számára, például értelmi fogyatékossággal élő emberek, idősek, diszlexiában szenvedők vagy nemrég bevándorlók számára. Tehát ezeknek az embereknek könnyen olvasható szövegekre van szükségük, amelyek egyszerű mondatokat és köznapi szavakat használnak.


A Plena Inclusión Madrid egy nonprofit szervezet, amelyet 1978-ban alapítottak Madridban, alapvetően az értelmi vagy fejlődési fogyatékossággal élő emberek szervezeteinek szövetsége. Küldetésük a fogyatékossággal élők támogatása, életminőségük javítása, valamint teljes jogú állampolgárként való részvételük előmozdítása egy igazságos és gondoskodó társadalomban.

A Szakmai Alapítvány egy nonprofit szervezet, amelyet 1998-ban hoztak létre azzal a céllal, hogy elősegítse a minőségi oktatást, a toleranciát, a kultúrák közötti párbeszédet, az egész életen át tartó tanulást, a szegénység elleni küzdelmet és tegyen a társadalmi befogadásért.


A projekt célja, hogy olyan tanulmányokat hozzanak létre, amelyek hozzájárulnak a „könnyen olvasható” módszer fejlesztéséhez.


Az első nagyszabású virtuális Konferenciára a Zoom platformon kerül sor 2021. május 26-án.


A StoryPrint csapata részt vesz a Konferencián!


Vegyen részt ön is! majd a Hozzászólások szekcióban meséljen tapasztalatairól.24 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page